Web stranica https://poliklinika-cosic.hr u daljnjem tekstu “Izdavač”

Vodimo osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica.

Izdavač stoga prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, Izdavač ne dijeli podatke s trećim stranama bez da Vas je o tome informirao i zatražio Vaš pristanak. Izdavač uvijek nastoji Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

1. Podaci koje prikupljamo
Izdavač prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupi od Vas, (b) podatke koje prikupi o Vašem korištenu usluga Izdavača, te (c) podatke koje prikupi od trećih osoba.
Izdavač prikuplja podatke o Vašem korištenju Internet stranicama, odnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Internet stranice koriste tzv. kolačiće. Pojedinosti o kolačićima, načinu njihova korištenja, pohranjivanja i blokiranja nalaze se na Internet stranice pod rubrikom „Kolačići“, a koje pojedinosti možete pronaći na linku https://poliklinika-cosic.hr/koristenje-kolacica

Nadalje, Izdavač može prikupiti podatke o vašoj geo-lokaciji. Takvi podaci mogu postati dostupni prilikom vašeg pretraživanja i korištenja Internet stranicama na temelju IP adrese ili GPS podataka o Vašem uređaju. Takvi podaci koriste se radi unaprjeđenja naših usluga te osiguranja kvalitete usluga koju pružamo Vama. Izdavač ističe kako vaši uređaji imaju opciju isključenja ili ograničenja davanja podataka o Vašoj lokaciji, a kojim opcijama se možete slobodno koristiti.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics ili Slimstats, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila Izdavača o korištenju kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:
https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje Izdavača radi postavljanja upita i rezervacije termina usluga ili proizvoda koje Izdavač pruža. U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako biste mogli koristiti se takvim uslugama te kako bi s druge strane Izdavač mogao postupiti po Vašem zahtjevu. U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih Izdavač ne može postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl. Pojedine usluge omogućuju vam komuniciranje s drugim ljudima. Te komunikacije prenosit će se pomoću naših sustava i pohranjivati se u njima.

U određenim situacijama, Izdavač prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, Izdavač kako bi Vam mogao pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pruža Izdavač. Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja. Izdavač i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji su prilagođeni Vašim potrebama i interesima.

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:
https://web.facebook.com/business/help/952192354843755?_rdc=1&_rdr
https://web.facebook.com/policy.php?_rdc=1&_rdr

U vezi s navedenim, Izdavač ne vrši posebnu obradu niti pohranu podataka koje ostavite putem navedenih alata, već se isti koriste isključivo radi komunikacije.
Sve interaktivne opcije, a posebno komunikacija putem privatnih poruka, chata, foruma ili drugi načini slanja poruka ili međusobnog komuniciranja, javnog su karaktera te nemaju status povjerljivih i provjerenih informacija pa stoga Izdavač može nadzirati i ukloniti neprimjeren sadržaj komunikacije Korisnika bez njegovog znanja i posebnog odobrenja. Obzirom da Izdavač obvezno ne kontrolira ili autorizira sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na Internet stranicama, Izdavač nije odgovoran za radnje koje Korisnik poduzima u bilo kojem dijelu Internet stranica, kao niti za sadržaj koji bi Korisnik mogao postaviti na istima.
Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Izdavač i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

2. Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni
Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:
– za Vaše korištenje usluga ili proizvoda;
– za pružanje usluga ili proizvoda i izvršavanje Vaših zahtjeva;
– kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici;
– za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
– radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;
– za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj Internet stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;
– radi komunikacije s Vama;
– radi analize načina na koji osobe (uključujući i Vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;
– u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.

Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Izdavačem i koji su sastavni dio poslovanja Izdavača. Nadalje, moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje Izdavač pruža.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:
• kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
• kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i
• kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i samog Izdavača.

U određenim situacijama, Izdavač Vaše podatke može prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za potrebe Izdavača te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade. Primjerice, moguće je da će podaci o Vama biti prenesene u CRM baze. Kod uspostavljanja CRM baza podataka, Izdavač poduzima razumne mjere kako bi se koristio pouzdanim i sigurnim bazama podataka koje u što je moguće većoj mjeri štite Vašu sigurnost.

Za prijenose koji nadilaze legitimne interese Izdavača i koji po svojoj naravi ne spadaju pod redovite prijenose i koji nisu nužni kako bi Izdavač osigurao sigurnost i visoku razinu pružanja usluga, bit će zatražen Vaš pristanak.

Izdavač koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.

Međutim, Izdavač mora istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. Izdavač osobito ne može utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu i na Izdavača uvijek su mogući, a Izdavač razumno nastoji umanjiti sve rizike koji mogu nastati.
U svakom slučaju, Izdavač će ustrajati u nastojanjima da svoj sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim.